WordPress és Divi

WordPress – A honlapod alap motorja

Ha kutakodtál már a neten honlap készítés témában, akkor biztos, hogy nem ismeretlen számodra az a kifejezés, hogy WordPress. Ez nem véletlen, ugyanis a világ egynegyede ezt a tartalomkezelő rendszert (CMS) választotta és használja, weboldalak létrehozására.

Előnyei:

Teljesen ingyenes és magyar nyelvű
A WordPress egy bárki által ingyenesen letölthető és használható rendszer, ami ráadásul többek között magyar nyelven is elérhető.

Nincs szükség programozói tudásra
Régen, aki honlapot akart, az vagy megtanulta a programozást vagy megbízott egy programozót, hogy készítse el helyette és pont. A mai világban viszont, ez már egyáltalán nem így zajlik, hiszen a nagy onlineosítás korában minden rohamosan fejlődik, ezáltal pedig mindig mindenre születik egy egyszerűbb opció is. Ennek eredménye lett a WordPress is, ami lehetővé teszi számunkra, hogy akár kódolás nélkül is létre tudjunk hozni egy weboldalt.

Egyszerűen lehet kezelni
A telepítés és bejelentkezés után egy logikusan felépített kezelőfelület fog majd várni rád. Új oldalakat, bejegyzéseket hozhatsz létre, módosíthatod az alapvető beállításokat, képeket, szövegeket és videókat tölthetsz fel, vagy átalakíthatod a weboldalad vizuális kinézetét. Azt viszont fontos tudnod, hogy a könnyű kezelhetőség nem azt jelenti, hogy ne lehetne nagy hibákat okozni, amik akár a honlapod szétesését is eredményezhetik! Éppen ezért lesz fontos, hogy a tanfolyamon a megfelelő sorrendben haladj majd végig!

Folyamatosan fejlesztik
Elég sűrűn jönnek ki hozzá a legújabb verziók, amikről az admin felületeden értesítéseket fogsz kapni. Frissítéssel tudod aktiválni, de előtte mindig készíts biztonsági mentést!

Jól bővíthető
Számos ingyenes és fizetős sablont és bővítményt találhatsz hozzá a neten, amikkel új funkciókat, kinézeteket adhatsz hozzá az alap honlapodhoz.

Szinte mindenre használható
Bemutatkozó oldal, blog oldal, céges oldal, portfólió oldal, landing oldal, webáruház… Az egyedi igényekre, meg 98%, hogy találni fogsz egy megfelelő bővítményt, ha meg nem, akkor jöhet szóba egy honlap fejlesztő, aki leprogramozza hozzá a kiegészítést. Viszont akkor is sokkal olcsóbban megúszod, mintha 0-ról akarna lefejlesztettni egy weboldalt és sokszor annak a kezelőfelületét nem tudja szerkeszteni az ember, így mindig a programozóra van hagyatva.

Kérdés nem marad válasz nélkül
Mivel nagyon sokan használják, ezért sokan tudnak segíteni is a használatában. Számos blog és csoport foglalkozik a témával és hidd el, hogy mindig meg tudod majd találni a válaszokat. Ráadásul a tanfolyam zárt facebook csoportjában is bármikor kérdezhetsz majd!

Gutenberg

A Gutenberg nem más mint a WordPress beépített saját szerkesztője. Az elmúlt években sokat fejlődött, de még mindig nem tudja felvenni a versenyt a külső weboldal építőkkel.

Ezért fogjuk a Divi szerkesztőt használni a tanfolyamon.

Divi

A Divi egy vizuális oldalépítő/szerkesztő (visual builder) és sablon is egyben.

Mit takar ez?

Segítségével teljesen a nulláról is fel tudjuk építeni honlapunkat. A “vizuális” szó meg azt jelenti, hogy szerkesztés közben is látjuk a végeredményt, hogy hogy fog kinézni a honlapunk. Sok szerkesztő erre ma se képes. Körülbelül 2 éve jelent meg ez a funkció a nagyobb szerkesztők kínálatában.

A sablon alatt pedig azt értem, hogy a Divi több mint 200 ingyenes előre elkészített honlap layoutot/kinézetet is ad nekünk. Ezeket pár kattintással át lehet rakni a honlapodra és utána testre lehet szabni. Meg fogom mutatni, hogy hogyan. Ez akkor lehet jó, ha nincs ötleted vagy tetszik egy szekció/honlap rész és nem akarod felépíteni te magad.

Hozzászólások küldése

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
    0
    Kosaram
    Üres a kosaradVissza a termékekhez
      Kupon felhasználása