WordPress és Divi Copy

WordPress – A honlapod alap motorja

Ha kutakodtál már a neten honlap készítés témában, akkor biztos, hogy nem ismeretlen számodra az a kifejezés, hogy WordPress. Ez egyáltalán nem a véletlen vagy a szerencse műve, ugyanis a világ egynegyede ezt a tartalomkezelő rendszert (CMS) választotta és használja, weboldalak létrehozására.

Előnyei:

Teljesen ingyenes és magyar nyelvű
A WordPress egy bárki által ingyenesen letölthető és használható rendszer, ami ráadásul többek között magyar nyelven is elérhető, így angol tudás nélkül is nyugodtan belevághatsz a honlapkészítésbe. Igaz, hogy sok kiegészítője van, ami angolul elérhető, de a Google fordító jó barátunk, így ne tartson vissza az, ha esetleg nem beszélsz semmilyen idegennyelvet.

Nincs szükség programozói tudásra
Régen, aki honlapot akart, az vagy megtanulta magának a programozást vagy megbízott egy programozót, hogy készítse el helyette és pont. A mai világban viszont, ez már egyáltalán nem így zajlik, hiszen a nagy onlineosítás korában minden rohamosan fejlődik, ezáltal pedig mindig mindenre születik egy egyszerűbb opció is. Ennek eredménye lett a WordPress is, ami lehetővé teszi számunkra, hogy akár kódolás nélkül is létre tudjunk hozni egy weboldalt.

Ma már nem kell feltétlenül értened a kódoláshoz ahhoz, hogy egy működőképes, bevételt hozó honlapot tudj készíteni.

Egyszerűen lehet kezelni
A telepítés és bejelentkezés után egy logikusan felépített kezelőfelület fog majd várni rád. Új oldalakat, bejegyzéseket hozhatsz létre, módosíthatod az alapvető beállításokat, képeket, szövegeket és videókat tölthetsz fel, vagy átalakíthatod a weboldalad vizuális kinézetét. Azt viszont fontos tudnod, hogy a könnyű kezelhetőség nem azt jelenti, hogy ne lehetne nagy hibákat okozni, amik akár a honlapod szétesését is eredményezhetik! Éppen ezért lesz fontos, hogy a tanfolyamon a megfelelő sorrendben haladj majd végig!

Folyamatosan fejlesztik
Elég sűrűn jönnek ki hozzá a legújabb verziók, amikről az admin felületeden értesítéseket fogsz kapni. Frissítéssel tudod aktiválni, de előtte mindig készíts biztonsági mentést!

Jól bővíthető
Számos ingyenes és fizetős sablont és bővítményt találhatsz hozzá a neten, amikkel új funkciókat, kinézeteket adhatsz hozzá az alap honlapodhoz. Tapasztalatból mondom, hogy egy igazi kánaán és nagyon ritka, hogy valamire ne lenne megoldás.

Szinte mindenre használható
Bemutatkozó oldal, blog oldal, céges oldal, portfólió oldal, landing oldal, webáruház… Az egyedi igényekre, meg 98%, hogy találni fogsz egy megfelelő bővítményt, ha meg nem, akkor jöhet szóba egy honlap fejlesztő, aki leprogramozza hozzá a kiegészítést. Viszont akkor is sokkal olcsóbban kijön az ember, mintha 0-ról akarna lefejlesztettni egy weboldalt és sokszor annak a kezelőfelületét sem tudja szerkeszteni, így mindig a programozóra van hagyatva.

Kérdés nem marad válasz nélkül
Mivel nagyon sokan használják, ezért sokan tudnak segíteni is a használatában. Számos blog és csoport foglalkozik a témával és hidd el, hogy mindig meg tudod majd találni a válaszokat. Ráadásul a tanfolyam zárt facebook csoportjában is bármikor kérdezhetsz majd!

Gutenberg

A Gutenberg nem más mint a WordPress beépített saját szerkesztője. Az elmúlt években sokat fejlődött, de még mindig nem tudja felvenni a versenyt a külső weboldal építőkkel.

Ezért fogjuk a Divi szerkesztőt használni a tanfolyamon.

Divi

A Divi egy vizuális oldalépítő/szerkesztő (visual builder) és sablon is egyben.

Mit takar ez?

Segítségével teljesen a nulláról is fel tudjuk építeni honlapunkat. A “vizuális” szó meg azt jelenti, hogy szerkesztés közben is látjuk a végeredményt, hogy hogy fog kinézni a honlapunk. Sok szerkesztő erre ma se képes. Körülbelül 2 éve jelent meg ez a funkció a nagyobb szerkesztők kínálatában.

A sablon alatt pedig azt értem, hogy a Divi több mint 100 ingyenes előre elkészített honlap layoutot/kinézetet is ad nekünk. Ezeket pár kattintással át lehet rakni a honlapodra és utána testre lehet szabni. Meg fogom mutatni, hogy hogyan. Ez akkor lehet jó, ha nincs ötleted vagy tetszik egy szekció és nem akarod felépíteni te magad.

0
    0
    Kosaram
    Üres a kosaradVissza a termékekhez
      Kupon felhasználása