A weboldal szerepe egy vállalkozásban

Mi mindenre lehet jó egy honlap:

 • El tudjuk érni, hogy megtaláljanak minket.
  Keresőoptimalizálással és hirdetésekkel.
 • Bizalmat tudunk kelteni a látogatókban, ezáltal költésre tudjuk ösztönözni őket.
  Garanciával, blog cikkekkel, ügyfélvéleményekkel, fotókkal, videókkal…
 • A nap 24 órájában, információt tudunk szolgáltatni a vállalkozásunkról.
  Nem kell személyesen felkeresni bennünket a nyitvatartási időnkben, mert minden fontos infót megtudhat rólunk, pár kattintás után.
 • Webáruház esetén, 0-24 tudnak tőlünk vásárolni.
  Ha van fizikai boltunk, akkor is érdemes elgondolkozni egy webshop indításon, mert megfelelő termék validálással és marketinggel biztos, hogy növelni tudjuk a cég bevételét. Itt célszerű 1 vagy maximum 10 db bevezető termékkel indulni és azokat tesztelni.
 • Emelhetjük az ügyfélszolgálatunk hatékonyságát.
  Az általános, visszatérő ügyfél kérdésekből írhatunk egy gyakori kérdések oldalt és azt bármikor megnézhetik majd ezentúl az érdeklődők. Ez az e-mailes megkereséseknél is előny, mert ha megvannak a kész válaszaink, akkor elég csak egy linket elküldenünk nekik. Továbbá chat ablakot, kapcsolatfelvételi űrlapot szúrhatunk a honlapunkba.
 • Le tudjuk győzni a területi korlátokat.
  Ha online szolgáltatásod van vagy terméket árulsz, akkor miért ne céloznád be egész Magyarország területét? Vagy később akár további országokat is?
 • Automatizálhatjuk a folyamatainkat, ezáltal növekedhetünk, időt és pénzt spórolhatunk.
  – Rakjunk fel például, időpont foglaló rendszert.
  – Használjunk automata számlázást, honlapunkkal összekötve.
  – Gyűjtsünk feliratkozókat és küldjünk nekik hírleveleket az aktuális ajánlatokról, új szolgáltatásokról/termékekről, akciókról, kupon kedvezményekről…
  – Célozzuk meg a régi vásárlóinknak, hiszen őket már nem kell meggyőznünk a megbízhatóságunkról és a termékeink minőségéről, így könnyen visszatérő vásárlókká válhatnak.
 • Optimalizálhatjuk hirdetéseinket
  Érdemes, sőt erősen ajánlott, hogy honlapunk össze legyen kötve Facebook, Insta és Google fiókunkkal is. Onnantól pedig az összes hirdetésünket weboldalunkra, landing oldalunkra tudjuk érkeztetni. Így lehet a legjobban megmérni hirdetéseink sikerességét.
  – Facebookon például beállíthatod majd ezeket az opciókat:
  —> Annak jelenjen meg aki, az elmúlt 1 hónapban már felkereste a honlapodat.
  —> Annak jelenjen meg, aki az elmúlt 1 hónapban kosárba rakta a termékedet, de nem vásárolta meg.
  —> Annak jelenjen meg, aki az elmúlt 1 hónapban feliratkozott a hírlevél listádra.
  Igen, ilyeneket is lehet! Ez pedig még csak a kezdet… Elképesztő igaz?

A fenti felsorolásból jól látszik, hogy egy honlap hány ponton tudja támogatni a vállalkozásunkat.

Ebből adódóan pedig az is tény, hogy megfelelő tartalom, marketing stratégia és keresőoptimalizálás nélkül, weboldalunk csak kidobott pénz! Hiszen így fogjuk tudni felvenni a versenyt a konkurenciával.

Tehát honlapunk a leghatékonyabb és egyben legjobban mérhető marketing eszközünk lehet, ezért nagyon fontos, hogy tudatosan építsük fel!

Ehhez pedig a weboldal kinézet megtervezése előtt, végig kell mennünk a következő folyamatokon:

 • Célok, célközönség meghatározása
 • Kulcsszókutatás
 • Konkurenciaelemzés, piackutatás
 • Brief készítése
 • Keresőoptimalizált szövegírás

Ha tisztában leszel a fent leírtakkal, akkor:

 • Weboldal készítőként, segítséget tudsz nyújtani ügyfeleidnek, ha terv nélkül érkeznek hozzád. Ajánlhatsz szakembereket, irányba igazíthatod őket, hogy mikre figyeljenek. Elviekben ez nem a honlapkészítők feladata, de sokan úgy kérnek árajánlatot, hogy szeretne egy honlapot, aztán semmi ötlete nincs. (Te meg hetekig csak várod a szövegeket…) Ráadásul se marketingest se szövegírót nem akar pluszban felbérelni, mert az már túl sok pénz lenne neki. lyenkor jól jön, ha valamennyi pluszköltségért, tudsz neki segíteni.
 • Ha pedig saját magadnak készítesz honlapod, akkor meg szinte kötelező, hogy képben legyél a marketing ezen részével. Egyrészt, ha megbízol egy marketingest, akkor ki tudod szűrni, hogy mennyire profi és a kommunikáció is könyebb lesz vele. Ha meg egyedül készíted el a weboldaladat, akkor mondanom se kell, hogy miért fontos. 🙂

Tehát a következő hetekben, mindig lesznek marketing leckéid is!

0
  0
  Kosaram
  Üres a kosaradVissza a termékekhez
   Kupon felhasználása