SSL tanúsítvány

Mi az SSL?

Az SSL (Secure Sockets Layer), egy olyan eszköz, ami biztosítja nekünk, hogy biztonságos, titkosított csatorna jöhessen létre a kliens és a szerver között. Az SSL tanúsítvánnyal küldött/fogadott információkat csak a két végponton lehet látni, nincs mód arra, hogy harmadik fél hozzáférhessen például a jelszavakhoz.

Biztos te is hallottál már olyan esetekről, amikor személyes adatok szivárogtak ki valamilyen weblapról és arra kérték a felhasználókat, hogy sürgősen változtassák meg a jelszavaikat, vagy akár zárolják a bankkártyáikat. Az SSL célja, hogy ilyen dolog ne történhessen meg.

Miért kell minden honlapra SSL tanúsítvány?

 • Azért, hogy biztonságos legyen, és ne kelljen aggódnod, hogy valaki ellopja a felhasználóid jelszavát és egyéb adatait.
 • A látogatók számára egyértelműen jelzed, hogy fontos számodra a biztonság, ezáltal bizalmat ébresztesz bennük.
 • A Google előnyben részesíti az SSL tanúsítvánnyal ellátott oldalakat, ezáltal jobb helyre kerülhetsz a keresőben. Tehát, SEO szempontból is kötelező.

Honnan tudod, hogy egy oldalnak van-e SSL tanúsítványa?

Nyisd meg az oldalt és nézd meg a címét a böngészőben. Ha csak simán HTTP-vel kezdődik, akkor valószínűleg nincs, míg, ha HTTPS van az URL elejében, akkor az oldal biztonságos.

Ha a tárhely.eu-nál vetted meg a tárhelyed és a domain neved, akkor neked ingyen járt az SSL tanúsítvány!

Ha az új WordPress (röviden wp) honlapod mégse tölt be biztonságosan akkor lehet, hogy várni kell pár órát. Ha továbbra is probléma van, akkor meg kell vizsgálni pár dolgot és beállítani, amit a lecke következő videójában fogok megmutatni.

Ha ezt látod ami a képen van, akkor van érvényes tanúsítványod:

Bal fent a böngésződ sorában, az URL-től balra figyeld az ikont. A zárt lakat jó jel, ha pedig rákattintva biztonságos kapcsolatot ír ki, akkor pipa.

Ha ezt látod, akkor nem biztonságos a webhelyed:

Ennél a hibánál sincsen érvényes tanúsítványod:

Az SSL beállításainak vieójához, kattints a következő téma nevű kék gombra.

0
  0
  Kosaram
  Üres a kosaradVissza a termékekhez
   Kupon felhasználása